Breng in beeld waar het over gaat

Wist je dat mensen slechts 20% onthouden van wat zij lezen en 80% van wat zij zien en doen? Ik zie visuele communicatie als ook als dé manier om duidelijk en begrijpelijk te communiceren. Of het nu gaat om cijfers begrijpelijk te maken, om een jaarplan in beeld te brengen of om processen te concretiseren.


Over RinskeVisualisatie zorgt voor slagkracht

Een nieuw project, werkwijze, proces, jaarplan of strategie introduceren kan een complex proces zijn. Hoe zorg je ervoor dat iedereen het begrijpt? Hoe krijg je iedereen mee?

Middels een visualisatie breng je in beeld waar jouw project, je verhaal of een verandering over gaat. Super handig om je concept of je idee in één oogopslag te kunnen presenteren, op intranet te kunnen publiceren, op kantoor aan de muur te kunnen hangen of om bijvoorbeeld op te nemen in je teamplan.

 

Visualiseren van het onderwerp helpt bij het concreet maken ervan. Uit onderzoek blijkt namelijk dat lezers informatie langer onthouden wanneer de kern van de boodschap visueel gepresenteerd wordt. Goede illustraties zorgen voor overzicht, uitleg en verheldering. Daarom probeer ik in mijn werk zoveel mogelijk gebruik te maken van visualisaties. Of het nu gaat om cijfers duidelijk en begrijpelijk te maken, om een jaarplan in beeld te brengen of om processen en werkwijzen te concretiseren. De visuals ontwerp ik zelf, zodat ze altijd passend zijn voor de situatie.


 

Portfolio
Wat levert het op?

  • Vergroten betrokkenheid door meer levendigheid
  • Abstracte ideeën worden concreet en zichtbaar
  • Gemakkelijker vergelijken van informatie
  • Een beeld zegt meer dan 1.000 woorden
  • Mensen onthouden je boodschap beter
  • Beeldmateriaal trekt de aandacht
  • Vergroot de aandachtsspanne